Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το Πείραμα ( Α Μέρος )

2012: Ο Έλληνας ομογενής Παντελής Τσολακίδης συνιδρυτής και διευθυντής της τρίτης στον κόσμο μη κερδοσκοπικής εταιρίας κρυογενετικής αποθήκευσης στην Αυστραλία δηλώνει ότι η πιθανότητα να γυρίσουμε πίσω στην ζωή είναι πλέον βάσιμη. Μόλις το σώμα χαρακτηριστεί νόμιμα νεκρό - μετά από συγκατάθεση των λοιπών συγγενών ή και του ίδιου του εκλιπόντος όσο βρισκόταν εν ζωή - ψύχεται σε υγρό άζωτο στους -196 βαθμούς Κελσίου και παραμένει εκεί για τα επόμενα 150 με 200 χρόνια μέχρι οι βλάβες που επέφεραν τον θάνατο να μπορούν να διορθωθούν μοριακά και έτσι να τον επαναφέρουν οι επόμενες γενεές ακμαίο στην ζωή...
2031: Κατά την διάρκεια του τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ Αμερικής και Ευρασίας και λίγο πριν το πυρηνικό ολοκαύτωμα, αποφασίστηκε προσωρινή εκεχειρία με αμοιβαία συμφωνία των εμπόλεμων δυνάμεων να παρθούν μέτρα για την διάσωση του ανθρώπινου είδους. Μετά από διαβουλεύσεις συμφώνησαν να κατασκευαστούν πυρηνικά καταφύγια σε κάθε χώρα που θα χωρούν αριθμό ατόμων αντίστοιχο με τον πληθυσμό τους. Σε κάθε εκατομμύριο θα αναλογούν 1000 άτομα μοιρασμένα ισόποσα σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Η ηγεσία κάθε χώρας θα ανάλαμβανε να γεμίσει το καταφύγιο αξιοκρατικά χωρίς ρουσφέτια και χάρες. Επίσης θα αναλάμβανε την σωτηρία της χλωρίδας, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού έμψυχου όντος από γη, αέρα και θάλασσα. Θα διέσωζε μνημεία και βιβλιοθήκες και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Τέλος αποφασίστηκε σπουδαίοι άντρες και γυναίκες να αποθηκευτούν κρυογενετικά με την ευχή στο μέλλον να αποψυχθούν υγιείς και να συμβάλλουν όσο το δυνατόν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Καθένας που θα έπαιρνε μέρος στην διαδικασία θα έπρεπε να είχε διαπρέψει στο χώρο του. Έτσι θα συνέβαλλε μελλοντικά από το δικό του μετερίζι, τα μέγιστα.
Στην Ελλάδα το πείραμα είχε μεγάλη απήχηση. Μετά από πανελλαδικό γκάλοπ στον χώρο της πολιτικής πρώτος και με τεράστια διαφορά βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ευγενικά αρνήθηκε την πρόταση δηλώνοντας ότι προς το παρόν τον ενδιέφερε να εμφυσήσει πνευματικά τα μυαλά της Βοστόνης και έτσι παραχώρησε την θέση του στον δεύτερο Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε μια κίνηση mea culpa αναγνώρισε το λάθος της αποστασίας του το 1992 και με συγκίνηση έτεινε κλαδί ελιάς στον πνευματικό του μέντορα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος βάδιζε αισίως το 113 χρόνο της ηλικίας του. Μόλις όμως διέρρευσε ότι ο τελευταίος εδώ και μια εικοσαετία έχει δώσει την συγκατάθεση του για να ψυχθεί μετα θάνατον, ο Τρελαντώνης μουλάρωσε και απεσύρθει. Την θέση τους πήρε τελικά ο τρίτος δημοφιλέστερος πανελλαδικά Νίκος Μιχαλιολάκος ο οποίος και δέχτηκε με περηφάνεια από το κόμμα του, την θέση στο καταψύκτη. 
Η εκκλησία σύσσωμη έσκισε τα ιμάτια της στην ιδέα μιας νεκρανάστασης και συστράτευσε όλους τους πιστούς της Οικουμένης σε έναν νυν υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στον κρυογενετικό Αντίχρηστο. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ξυρίστηκε όλη η Ιερά Σύνοδος στην Πλατεία Συντάγματος με το σύνθημα "Tου σπανού τα γένια δεν γίνονται" να δωνεί την ατμόσφαιρα κυριολεκτικά, με σκοπό να καταδείξει ότι είναι αδύνατο να μετατραπούμε σε πειραματόζωα του Διαβόλου. Εκ των υστέρων βλέποντας τα νούμερα σε πιστούς να πέφτουν κατακόρυφα, ευθυγραμμίστηκε και έστειλε τον Εφραίμ. 
Από τον χώρο του κινηματογράφου όλοι οι σκηνοθέτες συντάχθηκαν πίσω από το δόγμα "No Frost" και αρνήθηκαν συνολικά, κάνοντας και ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με θέματα εμπνευσμένα από τον εμφύλιο και την μεταπολίτευση. Μοναδική παραφωνία ο Νίκος Ζερβός ο οποίος έσπασε το εμπάργκο δεχόμενος το ψυγείο. Η ελληνική τηλεόραση προς τιμή του αφιέρωσε εβδομαδιαίο πρόγραμμα με συνεχείς επαναλήψεις του "Δράκουλα των Εξαρχείων". Από το στέκι των ηθοποιών πρώτος στις καρδιές των Ελλήνων ήρθε ο Γιώργος Κιμούλης αλλά αρνήθηκε γιατί θα έπαιζε στην Επίδαυρο και ήθελε να προετοιμασθεί και έτσι την θέση του κρυογενετικού Αριστοφανικού πήρε ο Σταμάτης Γαρδέλης. Από τους ποιητές και πεζογράφους πρώτος δημοσκοπικά ήρθε ο αειθαλής Βασίλης Βασιλικός αλλά αρνήθηκε γιατί δεν αποχωριζόταν το καπέλο του και έτσι την θέση του πήρε η Μυρτώ Κοντοβά, η οποία υποσχέθηκε να μην ξαναμιλήσει βρώμικα. Στα κουτούκια των τραγουδιστών πρώτος και με διαφορά βγήκε ο άρχοντας Νότης Σφακιανάκης ο οποίος παραχώρησε την θέση του στον τεράστιο Τόλη Βοσκόπουλο αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε διότι στην ψύξη ήθελε και την Άντζελα Γκερέκου με αποτέλεσμα να επικρατήσει τεράστια σύγχυση. Την λύση τελικά την έδωσε ο φερέλπις αοιδός Παντελής Παντελίδης που αφιέρωσε στους δύο τιτάνες του πενταγράμμου το "Δεν ταιριάζεται σου λέω" και με αυτό τον τρόπο κέρδισε την συνείδηση του λαού - αλαλαού και τελικά προτιμήθηκε πανηγυρικά. Στο χώρο της τηλεόρασης παμψηφεί εκλέχτηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος αλλά ήθελε μαζί και την γκαρνταρόμπα του και απερρίφθη ασυζητητί. Ο αμέσως επόμενος, Δημήτρης Ουγγαρέζος δέχτηκε την ύψιστη τιμή με κλάματα ξεσπώντας σε ένα παραλήρημα πατριδογνωσίας που συνεχίστηκε σε απολογητικό κρεσέντο για το ποιος είναι και που πάει και στο τέλος εκστασιασμένος τραγούδισε παλιές επιτυχίες του Ρουβά. Στο χώρο του Αθλητισμού δεν χρειάστηκε καν δημοψήφισμα. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές Πύρρος Δήμας και Νίκος Γκάλης κλήθηκαν να συγγράψουν οι ίδιοι την μοίρα τους. Ο Δήμας με το βαθμό του Αρχιστράτηγου στις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισε να αποσυρθεί σκεπτόμενος τον Έλληνα φαντάρο και με μια κραυγή "για την Ελλάδα" επέλεξε το μέτωπο και τις μάχες εκ του συστάδην σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στο πατριωτισμό της μάζας με αποτέλεσμα στην κρυογενετική κάψουλα να μπει πανηγυρικά ο ένας και μοναδικός Νίκος Γκάλης. 
Όλα λοιπόν ετοιμάστηκαν και συγχρονίστηκαν άψογα και όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες όλοι ήταν στα πόστα τους κατά ένα μαγικό τρόπο. Οι ηγεσίες στα στρατηγεία τους, οι μελλοζώντανοι στα καταφύγια τους, οι μεγάλοι σπουδαίοι στα ψυγεία τους και όλοι οι υπόλοιποι στα χαρακώματα... 
Και μετά κάποια κουμπιά με ποικίλλα χρώματα που χρόνια τώρα δεν έπρεπε να πατηθούν, ξαφνικά πατήθηκαν. Ταυτόχρονα. Από κάθε γωνιά της γης. Μέχρι και η Ελλάδα δεν έχασε την ευκαιρία. Κάτι μικρούς αντιδραστήρες της ΔΕΗ που είχε, τους λαμπάδιασε και αυτή. Και μετά μικρά και μεγάλα μανιτάρια κάθε μορφής έκαναν την εμφάνιση τους. Και μετά ένα εκτυφλωτικό φως έκανε την εμφάνιση του σε όλο το κόσμο. Και μετά το φως έγινε σκοτάδι. 
Και μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου